Jørgen Erik Scheel-Bech: «Modlys», fotopolymergravure, 2011

11 danske grafikere
fra grafisk værskted NÆSTVED
22 . juni – 13. juli 2012 

Velkommen til utstillingsåpning fredag 22. juni kl. 18.00.

De medvirkende kunstnerne er

Birgit Brænder | Palle Rud Christoffersen | Lars Holbroe
Jan Kiowsky | Erik Mortensen | Jo Møller | Anni Rose
Ulrich Rössing | Jørgen Erik Scheel-Bech
Torben Søborg |
Jørgen Bundgaard Toft

 

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere en gruppeutstilling med 11 danske grafikere fra grafisk værksted / NÆSTVED.

Grafisk værksted / NÆSTVED er et kunstnerstyrt grafisk verksted, oprettet i 1988 med støtte fra det daværende Storstrøm Amt. I dag har verkstedet 85 medlemmer, og tilbyr muligehet for arbeid med de fleste grafiske teknikker.

Verkstedet holder hvert år en rekke kurs i de forskellige grafiske teknikker, og gjennom deres Artist in Residence program har kunstnere fra Canada, Estland, Frankrike, Litauen, Polen / Irland, Tyskland, Ungarn og USA bodd og arbeidet i kortere eller lengere tid på verkstedet.

I 2010 åpnet verkstedet GrafikGalleriet med støtte fra Næstved kommune. Siden åpningen har galleriet avholdt 6-7 utstillinger i året, dels med grafikk av medlemmene og dels av kunstnere utenfra. I 2012 hadde de en utstilling med nobelprisvinner, grafiker og forfatter Günter  Grass. I 2011 en gruppeutstilling med kunstnere fra Norske Grafikere.

I 2008 feiret verkstedet sitt 20 års jubileum, dels med boken Frie spor i det åbne, bestående av 20 originale fotogravyrer, trykket i et opplag på 60, og dels med utstillingen Næstved International Mini Print Exhibition på Rønnebæksholm Kunst og Kulturcenter. 764 kunstnere fra 52 land deltok med 1 499 grafiske blad. Utstillingen ble åpnet av den daværende kulturminister Brian Mikkelsen. Kunstnerne donerte trykkene til verkstedets mini-print arkiv.

Se www.grafisk-kunst.dk og www.grafisk-galleri.dk for mer informasjon om verkstedet og galleriet.

 

næstved-logo