Siri Thue Unsgård og Bjørg Thorhallsdottir

Bjørg Thorhallsdottir
Alt annet er uvesentlig for en tiger
2. september – 25. september 2011

Velkommen til åpning fredag 2. september kl. 18.00. På åpningen vil Vigdis Jordal lese dikt fra kunstboken Alt annet er uvesentlig for en tiger, og det blir sang av Helene Bøksle.

Norske Grafikere har gleden av å presentere Bjørg Thorhallsdottirs nyeste utstilling Alt annet er uvesentlig for en tiger og lanseringen av kunstboken med samme navn. Boken har blitt til i samarbeid med forfatter Siri Thue Unsgård, og utstillingen består av tretti akvatinter inspirert av hennes dikt. De er en symbiose av ord og bilder, hvor Unsgårds dikt er flettet sammen med Thorhallsdottirs bilder.

Bjørg Thorhallsdottir har gjort stor suksess med sin lett gjenkjennelige strek og originale fargekomposisjoner. Hennes naivistiske, romantiske motiver og spontane strek er karakteristisk for hennes kunstnerskap.

Samarbeidet mellom Siri Thue Unsgård og Bjørg Thorhallsdottir faller seg naturlig, da de begge portretterer temaer som kjærlighet, håp og kvinnelig styrke. Sistnevnte er her illustrert ved Tigeren, som ikke bare er sterk, men også intelligent, lidenskapelig og hemmelighetsfull. Thorhallsdottir og Unsgård besitter den samme lavmælte humoren og hverdagsvisdommen. Unsgård bruker Catalonia, i Spania, som bakteppe for sine dikt, et område som også Thorhallsdottir er har sterk tilknytning til.

Bjørg Thorhallsdottir ble født i 1974 i Isafjordur på Island, og er oppvokst i Bærum og Sørøst-Asia. Hun har sin utdanning fra Kunstakademiene i Barcelona og i Toulouse. Bjørg Thorhallsdottir har hatt flere utsmykningsoppdrag og har illustrert flere bøker og tidsskrifter. Hun har hatt flere separatutstillinger i inn- og utland.