widerbergbanner

Nico Widerberg

STENTRYKK

8. februar – 4. mars 2007

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere nye arbeider av Nicolaus Widerberg. Utstillingen heter Stentrykk og vises i perioden 8. februar til 4. mars.

Grafikken Widerberg vil vise på denne utstillingen er for det meste arbeider han har laget det siste året. En del av arbeidene er i sort/hvitt trykk som er trykket i håndpresse i eget atelier i mindre opplag. Andre igjen er kombinasjoner av litografi og tresnitt hvor noen er håndkolorerte. Bildene er trykket på Grafisk Stentrykk i Oslo og på Litoverkstedet Idem (Molau) i Paris. Prisene på bildene ligger rundt 5000 kr.

Nicolaus Widerberg er født i Oslo i 1960. Etter endt utdanning innen tegning, grafikk og skulptur ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, og skulpturstudier under Boge Berg ved Statens Kunstakademi, fortsatte Widerberg sine studier i Frankrike og Italia. Etter debut utstillingen på Galleri Albin Upp i Oslo i 1984, har han hatt en mengde separatutstillinger i prestisjetunge gallerier både her til lands og i utlandet. I 1991 mottok han Statens 3-årige arbeidsstipend. Han er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet, Museet for Samtidskunst og Riksgalleriet.

Blant hans mest kjente og profilerte utsmykninger er blant annet monumentene av Thor Heyerdahl og Trygve Lie, og utsmykninger i Regjeringsbygget, på Gardermoen hovedflyplass, Statoil og Aker Maritime ASA, samt monumenter til Asker sentrum og Northumbria University, Newcastle. I tillegg har Widerberg laget en rekke priser som Amnesty prisen og Glassbjørnen Nasjonal miljøpris.