Across - Jurate Stauskaite

 

 

Across / Grafikk fra Litauen i Oslo
21. juni – 6. juli 2008

Seksten grafikere fra Litauen skal stille ut sine arbeider i Galleri Norske Grafikere i forbindelse med et samarbeidsprosjekt som vil fremme den kulturelle utvekslingen mellom norske og litauiske grafikere.

Irma Balakauskaite, Jurate Kemeklyte Bagdoniene, Tatjana Discenko, Lida Dubauskiene, Jurgita Gerlikaite, Tadas Gindrenas, Danute Graziene, Irena Dauksaite-Guobiene, Egle Kuckaite, Elvyra Katalina Kriauciunaite, Evaldas Mikalauskis, Giedre Mikulskaite, Kristina Norvilaite, Rolandas Rimkunas,Jurate Stauskaite & Birute Zokaityte.

Norske Grafikere har gleden av å presentere både kjente, veletablerte kunstnere og unge debutanter innen den litauiske samtidsgrafikken. Utstillingen viser et spenn i bruk av ulike grafiske teknikker fra de tradisjonelle, klassiske til fotopolymer og digitale medier. Utforskningen og kreativiteten i bruk av ulike kombinasjoner av grafiske teknikker skjer i forlengelse av den tradisjonelle litauiske grafikken og er med på å holde nettopp denne tradisjonen levende.

Utstillingen er et ledd i en kulturell utveksling mellom Litauen og Norge hvor Norske Grafikere hadde utstilling i Vilnius i november 2007. Kurator for utstillingen er Inga Darguzyte.

Den litauiske ambassadøren i Norge, Dr. Alfonsas Eidintas, vil stå for åpningen.

VELKOMMEN TIL UTSTILLINGSÅPNING LØRDAG 21. JUNI KL.13.00