Alain Chardon. Uten tittel. Litografi.

Alain Chardon
Open Book
7. august – 31. august 2014

 

Galleri Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen åpningen av Alain Chardons utstilling «Open Book» torsdag 7. august kl. 18.00. Utstillingen åpnes av Magne Vangsnes.

«Open book» is committed to the project’s process: the process of a reading waiting to be performed.
Alain Chardon

«Open Book» har Alain Chardon kalt denne utstillingen, der han åpner for en helhetlig opplevelse av sine verk, som bruddstykker med en innbyrdes sammenheng. Det er nettopp denne relasjonen mellom verkene som gir dem mening. Repetitive former, linjer og mønstre skaper en flyt mellom bildene, der det ene overlapper det andre i en kontinuerlig bevegelse. Slik presenteres bildene som en åpen bok uten begynnelse eller slutt.

Alain Chardon bor og arbeider i Barcelona, der han driver grafikkverkstedet Quadrat 9. Som erfaren trykker er han opptatt av den langsomme prosessen bak et litografi, og mediets iboende muligheter. I denne utstillingen har han valgt en prosessorientert tilnærming, slik at den langsomme tilblivelsesprosessen skinner gjennom i arbeidene.  Han viser papirbaserte verk i kombinasjon av litografier, digitaltrykk og originalarbeider i tusj og maling.

Chardon er født 1954 i Frankrike og fullførte sin utdannelse i 1976 ved Arts School i Grenoble, Frankrike. Siden den gang har han undervist i tegning og grafikk gjennom en årrekke, i tillegg til sin egen kunstneriske virksomhet. Han har hatt flere separat- og gruppeutstillinger i Spania, Frankrike og Tyskland. Dette er første gang han stiller ut i Norge.