Anders Kvammen og John Hoelstad Dæhli

18. oktober – 11. november

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 18. oktober kl. 18.

Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til utstilling med Anders Kvammen og John Hoelstad Dæhli. De jobber begge med selvbiografiske tegneserieprosjekt og har til denne utstillingen satt sammen arbeider av silketrykk, etsning, tresnitt og risografi. I tillegg installerer de hver sin arbeidspult, og kommer til å benytte galleriet som atelierfelleskap i løpet av utstillingsperioden.

På åpningen blir det musikk av Whalesharkattacks, soloprosjektet til Viviana Vega. Hun har skapt en unik blanding av 808 goth, MIDI punk, dark RnB og nihilist trap. Vega fremfører beats fra sitt eksperimentelle repertoar og setter oss i stemning til utstillingen.

Anders Kvammen (1985) debuterte med tegneserieromanen «Ungdomsskolen» i 2016 som samme år fikk Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok. Boken ble også nominert til nordisk råds litteraturpris i samme kategori. Han jobber for tiden på neste bok, med har foreløpig arbeidstittel «Jobb», som kommer vinteren 2019.

På Norske Grafikere stiller han blant annet ut silketrykk av tre bygg i Oslo som trues med riving: Tøyenbadet, Tryvannstårnet og Y-blokka. Bygg som i hans øyne har stor arkitekturhistorisk verdi og som ikke burde rives. I disse og andre av Kvammens motiver presenteres vi for steder, landskap og folk som for ham  har en nostalgisk verdi.

Kvammen har en særegen stil som kan minne om en blanding av svensk feministisk tegneseriestil og amerikansk undergrunnstegneserie. Motivene spinner som oftest ut fra et øyeblik – et ønske om å tegne noe for å uttrykke en bestemt følelse.

John Hoelstad Dæhli (1986) er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo med master i kunstfag, avdeling for grafikk (2006-2011). 

Dæhli jobber med tegning, tresnitt og koldnål. Han lager små og store bildeserier i form av bøker, tegneserier og animasjoner. I 2013 stilte han ut sitt første bokprosjekt på Galleri Seilduken: «SHKS – Tegnehistorier fra den gamle og nye Kunsthøgskolen i Oslo». 

På Norske Grafikere stiller han ut en selvbiografisk bildeserie han begynte med i 2013 under et tre måneders studieopphold i Kina. Serien kan leses som en reisedagbok fra livet som grafikkstudent i Beijing, om å studere kinesisk tresnitt og oppleve ekstrem luftforurensning for første gang. Hovedserien er en 22 siders A3 tegneserie i koldnål som forteller om Dæhlis møte med «airpocalypse».