ANDREAS SIQUELAND

SEA SALT

07.09.17 – 06.10.17

Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til åpning av utstillingen Sea Salt 7. september 2017 kl 18 der Andreas Siqueland viser nye grafiske arbeider på mellomleggspapir.

____________________________

For mange år siden, ved en ren tilfeldighet, begynte jeg å arbeide på mellomleggspapir. Jeg skulle ut å seile og hadde glemt malersakene hjemme. I nærbutikken var mellomleggspapir det eneste alternativet. Den transparente tynne flaten ble raskt en favoritt. Papiret for alles matpakker, laget for å bli kastet, viste seg praktisk, robust og værbestandig. Det ga en frihetsfølelse.

Havet har i lengre tid vært et gjennomgangstema i mine arbeider. For meg gir konsentrasjon og kondensering av dette uoverskuelige element opphav til stadig nye fortolkningsrom. Oversettelse, projeksjon, observasjon og minne står sentralt i denne prosessen. Arbeidet foregår både ute og inne, noe som er med på å gi bildene en særegen kvalitet.

Til utstillingen Sea Salt har jeg laget flere tusen linoleumssnitt på mellomleggsspapir. Motivene er netthinnebilder redusert til enkle streker. Dispersive bølger, understrømmer og nye skyformasjoner. Hvert trykk er en unik variasjon, en type monotypi. Når trykkene henges opp ved siden av hverandre dannes mønstre som forskyves kontinuerlig og oppløses til linjene møtes igjen og danner nye mønstre. Repetisjonen skaper spor, rytmer og organiske hendelsesforløp. Små uidentifiserbare partikler krystalliseres som havsalt.

Andreas Siqueland
Grindvoll, 31. august 2017

____________________________

Andreas Siqueland (f. 1973, Norge) arbeider hovedsakelig med maleri har sin utdannelse fra Haut École de Design et Art i Genève og Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. I 2013 var han ferdig som stipendiat ved Kunstakademiet i Oslo. I tillegg til egen praksis samarbeider han med Anders Kjellesvik i kunstnerduoen aiPotu. Siqueland har krysset Nord-Atlanteren i seilbåt, seilt rundt Mjøsa i en potet og kjørt gjennom Europa i et åttetall. Han har malt monumentale utendørsmalerier i havgapet på Canadas østkyst og bygget flere ulike mobile utendørsatelierer.

Lørdag 9. september kl 16 skal Siqueland holde en kunstnerpresentasjon i galleriet, i forbindelse med Oslo Art Weekend.