Anita Tjemsland - Benidorm

ANITA TJEMSLAND

KONTURER AV MENNESKESKAPT LANDSKAP

12. august – 3. september  2006 

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere Anita Tjemsland i perioden 12. august til 3. september 2006.

Tjemsland utforsker og beveger seg fortsatt i menneskeskapte landskap hvor vi gjenkjenner omrisset av kjente ting fra vår egen hverdag, som mennesker, hus og biler. På den annen side fremstår Tjemslands åpenbart figurative bilder nærmest som abstrakte. Motivene er ribbet ned til den helt enkle strek som gir bildene en arketypisk eller symbolsk karakter. Dermed åpnes det for en rekke tolkninger hvor ingen enkelt tolkning er den riktige. Bildene inviterer oss tilskuere til å dikte med, til å skape våre egne historier om hva det er vi egentlig ser.

Tjemslands særegne strek skyldes hennes spesielle teknikk: Først lager hun en collage av forskjellige fotografier som hun så tegner på papir. Tegningen preges deretter inn i plexiglass med en loddebolt før plexiglasset svertes. Tilslutt føres platen gjennom en presse for å overføre motivet til et dyptrykkpapir.

Denne gangen har Tjemsland vært på Costa Blanca, Spanias solkyst, med fotoapparatet som skisseblokk. Motivene er hentet fra Benidorm, Altea, Denia og Villa Joyosa. I tillegg til sort-hvitt bilder har Tjemsland med tre monotypier i denne utstillingen.

Anita Tjemsland er født i 1969 og bor og arbeider i Stavanger. Hun er utdannet på Statens kunstakademi og har en lang rekke med separatutstillinger, gruppeutstillinger og kollektivutstillinger.