Anne Kampmann
Dyrets Øye
6. mai – 30. mai 2010

Anne Kampmann - Kåpe med bånd og knapper. Tresnitt - 85 x 85 cm

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere Anne Kampmanns eventyrlige og fantasifulle tresnitt i utstillingen Dyrets Øye. Utstillingen viser tresnitt fra de siste fem årene.

Kampmann har innen grafikken konsentert seg mest om tresnittet. Forholdet til materialet er en del av tiltrekningen, lukten av treet og motstanden det yter når det skjæres i. Hun arbeider  i store format og veksler mellom sorthvitt trykk og sterke farvetrykk. Tresnittets røffe uttrykk og det store formatet gir en ekstra dimensjon til den fabelverden hun skaper.

Kampmanns tresnitt er befolket av fabeldyr. Hun forteller historier, men vi som betraktere får ikke umiddelbart tak i en konkret fortelling. Hun sier selv at hun sjelden vet hva fortellingene handler om «… ut over livets utsatthet på en skrantende klode». Arbeidene hennes krever tid og ettertanke. Fortellingene er åpne og inviterer betrakteren til å skape sin egen historie.

Anne Kampmann er født i Danmark. Hun har sin utdannelse fra Statens Håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. I 1982 hadde hun sin debut på Hedmark Kunstnersenter. Siden den gang har hun deltatt på en rekke separat- og gruppeutstillinger i både inn- og utland, blant annet på Galleri F 15 i Moss, Kunstbanken på Hamar og  Skien Kunstforening. Hun er innkjøpt av blant andre Norsk Kulturråd, Nasjonalgalleriet og Norsk Hydro. Kampmann har hatt en rekke utstmykningsoppdrag for skoler, universiteter og sykehjem.

Les mer på www.kunst.no/kampmann