Are Andreassen - Perifer observasjon - II

Are Andreassen

Perifere observasjoner III

6. april – 7. mai 2006

Gjennom etsningens langsomme estetikk uttrykker Are Andreassen sine observasjoner fra de marginale kystområder til de urbane landskaper. Som en grafikkens Robinson Crusoe, bosatt på en øde og forblåst øy utenfor Bodø, gjør kunstneren seg betraktninger over tilværelsen.

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere Are Andreassens etsninger i perioden 6. april til 7. mai.

”Når formløsheta tar form og tankeløsheta får meining, da har du tenkt en tanke” er motto for Are Andreassens arbeid. ”Grafikk, spesielt metalletsning, er på en måte like smalt og monumentalt som lyrikken. Etsningen er langsomhetens estetikk og den er krevende og nådeløs med sine rammer. Det kan være et kraftfullt format som forlanger tilstedeværelse under hele prosessen” forklarer Andreassen om hvorfor han jobber med grafikk. Det var på Kunstakademiet i Trondheim han spesialiserte seg i etsning, som videre utviklet seg til en besettelse på godt og vondt.

Are Andreassen er født i 1957 i Tromsø og oppvokst i Harstad. Han er bosatt i Bodø, men drevet av kjærligheten og drømmen om et atelier ved havet, bygget han sitt eget grafikkverksted på Fleinvær. Han har sin utdannelse fra Faculty of Art and Design i Cardiff og Kunstakademiet i Trondheim (under Ove Stokstad). Senere var han med på å opprette Lademoen kunstnerverksteder med ansvar for grafikkavdelingen.

Andreassen har hatt en rekke utstillinger i inn – og utland de siste årene. Han er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd og Nord-Norsk Kunstmuseum.