Arnold Johansen – Maske nr 1 Etsning / koldnål, 65 x 80 cm

Arnold Johansen
Grafikk – svart-hvitt

25. august- 18. september 2016
Norske Grafikere ønsker velkommen til åpningen av Arnold Johansens utstilling «Grafikk – svart-hvitt» på torsdag 25. august kl. 18.00. Utstillingen åpnes av Robert Meyer.

Denne utstillingen markerer en retur til grafikken for Arnold Johansen. Etter å ha fokusert på utsmykningsoppdrag og fotobasert kunst de senere årene viser Johansen nå nye grafiske verk.

Disse nye arbeidene er et resultat av eksperimenterende teknikker – dyptrykk og høytrykk på tre, metall og akrylplater. Bildene har til felles at de er utført i sort-hvitt, og tar utgangspunkt i tegning i en eller annen form. Motivmessig kretser de rundt ansiktet og landskapet. Forholdet mellom det indre og det ytre danner slik en naturlig tematikk for utstillingen.

Utstillingen viser ni arbeider, hvorav fem er helt nye. Utstillingen inkluderer også en video.

Arnold Johansen (f. 1953) bor og arbeider i Hammerfest, og er utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo. Han har en rekke separatutstillinger bak seg blant annet ved Kunstnerforbundet i Oslo, galleri F15 i Moss og Tromsø Kunstforening.  Han stilte sist ut i Norske Grafikere i 2010. Han har deltatt på flere gruppeutstillinger i inn- og utland. Han er innkjøpt av blant andre Museet for samtidskunst, Nasjonalgalleriet, Nordnorsk kunstmuseum og Norsk kulturråd.