Astrid McGarrighan - There is a Story between the SpaceAstrid McGarrighan

Say it with Flowers

5. – 27. november 2005

VELKOMMEN TIL UTSTILLLINGSÅPNING LØRDAG 5. NOVEMBER 2005 KL. 13.00

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere Astrid McGarrighans grafikk.
Prosjektet Say it with flowers er en videreføring av hennes tidligere Hjerteserie, hvor hun bevisst valgte en klisje som hun ønsket å utfordre og fornye. I hennes nye bilder har hun tatt velkjente bomsterformer og gitt dem et nytt ytre, og noen ganger ikler hun dem blondestoffer og blomsterdekor. Metaforisk ønsker hun å forsterke det feminine billeduttrykket.

Tematisk forsøker hun å uttrykke ulike sider ved menneskets eksistens ved å personifisere planten. For å forsterke dette utrykket har McGarrighan valgt å la enkeltstående blomsterformer kommunisere med betrakteren. Blomsten har fra urgammel tid vært elsket for sin skjønnhet og rike symbolikk. Den kan assosieres med helbredelse, magi, religion og kjærlighet. Blomstene skal pynte, markere, skape stemninger og uttrykke følelser, samt markere høytider og fest, fødsel og død.

Astrid McGarrighans teknikk er etsning / akvatint. Den kunstneriske prosessen er tidkrevende og arbeidet med ide, tegning, gjentatte prøvetrykk tar ofte flere uker og måneder. McGarrighan trykker selv, ofte i ulike fargevarianter.

Astrid McGarrighan er født i Bergen i 1951. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen med fordypning i grafikk og har storfag i kunst og håndverk ved Høgskolen i Bergen. Hun har deltatt på en rekke separat- og kollektivutstillinger i Norge og England. Hun er bl. a. innkjøpt av Regjeringens representasjonsbolig og har hatt utsmykkingsoppdrag for Lovisenberg Diakonale sykehus, Royal Caribbean Cruise Line m.m.