Miodrag Mladjovic -detail- "Sunshade" digital print 2007

 

 

Belgrade encounters
Nordiske og serbiske grafikere

Velkommen til åpning hos Norske Grafikere torsdag 10.01.08 kl 18. Utstillingen varer til 03.02.08

Dimitrije Pecic , Hermann Isaksen, Annu Vertanen, Taina Kokkonen, Daniela Fulgosi, Mikkel Zeeb, Miodrag Mladjovic, Lars Wikström, Bojan Otaševic, Klavs Weiss, Marija Grahovac, Valgerdur Hauksdottir, Inger Scharff & Kristian Bust, Biljana Vukovi

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere 9 nordiske og 6 serbiske grafikere i perioden 10. januar – 3. februar 2008.

I 2007 inviterte FLUC i Beograd nordiske og serbiske grafikere til et samarbeid som varte i 10 dager. De 14 trykkene som ble laget under workshopen avspeiler stor kunstnerisk bredde, teknisk dyktighet og forskjellighet. Uttrykksmessig spenner de fra naivisme, ekspresjonisme, naturalistiske landskaper og figurer til surrealisme og mer konseptuelle uttrykk. Slik kan de samlet se ut som en oversikt over grafiske uttrykk de siste 30 år, noe som kanskje er forståelig tatt i betraktning at aldersforskjellen mellom den yngste og eldste kunstner er på mer enn 30 år.

 

Valgerdur Hauksdottir, f. 1955 i Reykjavik, Island. Hun har studert grafikk og musikk i ved kunsthøgskoler i New mexico og Illinois i USA. Siden 1983 ha hun jobbet fulltid som kunstner og har deltatt på en rekke utstillinger i hele verden.

 

Inger Scharff & Kristian Bust. Kristian Bust, f. 1981 i Kolding, Danmark. Han er utdannet ved fotoskolen i København og ved Glasgow School og Art, hvor han var ferdig i 2005. Inger Scharff er maler og har ofte samarbeidet med Bust.

 

Annu Vertanen, Finland. Hun har sin utdanning fra Lahti og kunst- og håndverkskolen i Helsinki. Hun har deltatt på diverse utstillinger i inn- og utland og har motatt en rekke nasjonale og internasjonale priser.

 

Biljana Vukovi, f. 1949 i Beograd, Serbia. Hun har MA grad med fordypelse i grafikk og jobber som professor ved samme avdeling som hun er utdannet ved. Hun har deltatt ved mange utstillinger i inn- og utland.

 

Bojan Otasevic, f. 1973 i Kragujevac, Serbia.  Han var ferdig ved kunst- og håndverkskole i Beograd i 2001. Han jobber idag som professor ved FILUM i Kragujevac.

 

Daniela Fulgosi, f. 1967 i Zemun, Serbia. Hun har sin utdannelse fra kunst- og håndverkskolen i Beograd. Siden 1990 har hun deltatt på mer enn 160 utstillinger i Yugoslavia og i resten av verden.

 

Mikkel Zeeb, f. 1981 i Fredriksund, Danmark. Han har bodd på Grønland siden 1983. Han har studert ved Nuuk kunst skole, Grønland, og Det Jyske Kunstakademi i Århus, Danmark. Han har vært presentert ved en rekke utstillinger.

 

Lars Wikström, f. 1945 i Avesta, Sverige. Han har deltatt på en rekke utstillinger i Sverige og i utlandet og har vunnet mange priser.

 

Marija Grahovac, f. 1978 i Beograd, Serbia. Hun er utdannet ved kunst- og håndverksskolen i Beograd, hvor hun nå tar etterutdanning. Hun har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland.

 

Taina Kokkonen, f. 1960 i Kajaani i Finland. Hun har studert grafikk ved Kankaanpää kunstskole og er i tillegg utdannet kunsthistoriker.

 

Dimitrije Pecic, f. 1961 i Pristina, Serbia. Han er utdannet ved kunsthøgskolen i Beograd, hvor han også jobber i dag. Han har stilt ut mye i Serbia og i utlandet.

 

Klavs Weiss, f. 1956 i Sønderborg, Danmark. Han er utdannet ved designskolen i Kolding og etablerte sitt eget grafikk verksted i Vestjylland i 1985. Han har deltatt på mange utstillinger i inn- og utland.

 

Miodrag Mladjovic, f. 1960 Zerovnca, Serbia. Han er utdannet ved kunsthøgskolen i Pristinia. I dag  jobber han ved fakultetet for kunstfag i Beograd. Han har hatt over 22 separatutstillinger og har mottatt mange priser.

 

Hermann Isaksen, f. 1952 Birtavarre, Norge. Han har sin utdannelse fra Edinburgh College of Art, Skotland og Kunstakademiet i Trondheim. Han jobber nå ved Kunstakademiet i Trondheim. Isaksen har hatt en rekke utstillinger i inn- og utlandet og er blant annet innkjøpt av Nasjonalmuseet for kunst.

 

Den norske grafikeren Hermann Isaksen vil være tilstede under åpningen.