Rose og ribbein

 

Beth Wyller og Randi Eilertsen

Rose og ribbein

4. september — 28. september 2008

 

Norske Grafikere har gleden av å presentere utstillingen Rose og ribbein som er resultatet av et samarbeidsprosjekt mellom keramikeren Beth Wyller og grafikeren Randi Eilertsen. De er begge markante og anerkjente kunstnere innen hvert sitt område.

Randi Eilertsen er kjent for sine raderinger, lino- og tresnitt i sterke klare farger. Når hun lager bilder, leter hun hele tiden etter den rette klangen mellom de enkelte bestanddelene: formene, fargene og teksturen. Arbeidene er ofte hentet fra reiser og andre kulturer. Motivene er fabulerende og med surrealistiske innslag. Vi kjenner igjen organiske former, mennesker,  og dyr, brutt ned i flater og forenklede former. Arbeidene kjennetegnes ved sin frodige lekenhet, som med sitt naivistiske uttrykk suggererer oss inn i en egen billedverden.

Beth Wyller arbeider i et grenseland mellom bruksting og skulptur. De keramiske kvalitetene er en viktig del av hennes kunstneriske språk. Hun bruker et enkelt formspråk hvor det er snakk om antydninger framfor realistiske framstillinger. Fra et gitt utgangspunkt utforsker hun et kunstnerisk uttrykk gjennom små forskyvninger og forskjeller. På kunstakademiet modellerte hun i flere år etter levende modell, og menneskekroppen klinger med i arbeidene hennes

De sier selv om prosjektet:

Grafikk og keramikk er forskjellig når det gjelder materiale og prosess, men de har også mange møtepunkter. Et stikkord for prosjektet kan være avtrykk: Av konkrete ting, av hverandres ideer og av det ene faget i det andre. Samarbeid er en spennende og krevende utfordring for to som er vant til å jobbe alene. Vi har gått inn på hverandres områder for må se hvordan dette kunne gi nye ideer og uttrykk.

Beth Wyller er født i Oslo i 1947, fortsatt bosatt i hovedstaden og arbeider ved Frysja Kunstsenter. Hun er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi. Wyller har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland og har hatt og deltatt i både separat- og gruppeutstillinger. Hennes arbeid er kjøpt inn av blant annet Norsk Kulturråd, Kunstindustrimuseene i Norge og Fondet for innkjøp av norsk kunsthåndverk. I 2003 og 2005 mottok hun Special Prize ved The World Ceramic Biennale i Sør-Korea.

Randi Eilertsen er født i 1950 i Haugesund, men er bosatt i Oslo og arbeider også ved Frysja Kunstsenter. Hun er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Eilertsen har hatt en lang rekke separatutstillinger i hele landet og deltatt i flere kollektiv- og gruppeutstillinger i inn- og utland. Arbeidene hennes er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd.

Priser fra kr.  1000,- til kr. 30 000,-.

VELKOMMEN TIL UTSTILLINGSÅPNING TORSDAG DEN. 4. SEPTEMBER KL. 18.00