Horisont

BJØRG THORHALLSDOTTIR

Bak horisonten

9. februar – 5. mars 2006

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere Bjørg Thorhallsdottirs nye grafiske arbeider utført i teknikken carborundum.

I Thorhallsdottirs utstilling Bak horisonten behandler hun linjens iboende kraft som formidler av stemninger og dypere eksistensielle spørsmål.

Benedicte Sunde skriver:

Thorhallsdottirs beherskelse av linjen møter vi i hennes nye arbeider. En horisont er strengt tatt en linje som deler vår optiske oppfattelse av verden, på papiret gir linjen oss det samme perspektivet, men i mindre omfang. Hos Thorhallsdottir blir horisontlinjen en metafor for den splittelsen et individ kan føle når livet har rammet en. Den kan markere et vendepunkt, en inndeling og muligens et nytt kapittel i tilværelsen. Horisontlinjen griper mennesket og kan gi grobunn for stabilitet og ro. I den linjen hvor havet møter himmelen bør ikke oppattes bare som et brudd, men bærer i seg løfte om stabilitet og ro og kan hende et løfte om en fortsettelse.

Bjørg Thorhallsdottir uttrykker seg med enkle virkemidler. I hennes grafikk går tankene til den japanske tradisjonen hvor man vektlegger de strenge linjer, stram inndeling og begrenset bruk av overdrevne detaljer.

Bjørg Thorhallsdottirs nye utstilling Bak horisonten skaper denne kontemplative stemningen og gjennom de enkle linjene, som opererer nærmest som Haiku dikt, får man muligheten til å ta motivene inn over seg.

Bjørg Thorhallsdottir er født på Island i 1974 og er oppvokst i Bærum. Hun har sin kunstneriske utdannelse fra kunstakademiet i Barcelona og fra kunstakademiet i Toulouse i Frankrike med fordypelse i oljemaleri og grafikk.