Elin Rødseth
Der hvem

7. februar – 2. mars 2019

Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til utstillingen Der hvem. Elin Rødseth arbeider i denne utstillingen med grafikk som installasjon. Hun inntar galleriet med en teltkonstruksjon i rispapir med tresnitt, konstruert spesielt til denne utstillingen og gallerirommet. I tillegg viser Rødseth en rekke arbeider laget i 2018/2019 i hybridgrafikk: tresnitt og fotopolymer. Motivene utforsker vårt forhold til de forbipasserende individene vi omgås hver dag, men ikke kjenner.

Medredaktør og skribent i Billedkunst, Tine Semb, har intervjuet Rødseth i forbindelse med arbeidene som vises i utstillingen (Billedkunst nr. 1, 2019). Her er et utdrag fra intervjuet der Elin Rødseth snakker om menneskefigurene, eller «statistene», hun bruker i motivene sine:

«Jeg har et helt arkiv av disse «statistene». Noen er laget etter egne bilder, andre med utgangspunkt i mennesker jeg finner på internett. Jeg bruker fotopolymer og trykker dem enten rett på en bakgrunn eller på rispapir som sys fast.
Det er menneskene som vi omgir oss med, men ikke kjenner. Både i den fysiske verden og på internett. Det handler mye om denne dobbeltheten hvor folk blir til masse – uoversiktlig folke-masse, og opptrer i truende mengder. Som når man bor i blokk. De er over og under deg. De kan ha ligget med hverandre.»

 

Elin Rødseth (f. 1984 i Oslo) har en master i grafikk fra Kunsthøgskolen i Oslo (2011), med utveksling ved China Academy of Art i Hangzhou og Accademia di Belle Arti di Firenze. I tillegg til utstillingen hos Norske Grafikere er hun på vårhalvåret 2019 aktuell med separatutstilling i Owen James Gallery i New York; duoutstilling, med Janicke Schønning, ved Buskerud Kunstsenter og gruppeutstillingen «Dyptrykk» ved Hå Gamle Prestegard. Hun er innkjøpt av blant andre Library of Congress (Det amerikanske nasjonalbiblioteket), Kunst på Arbeidsplassen og Nasjonalgalleriet.