Elly Prestegård - Bride Hunter

Elly Prestegård

Ensemble Propelly

9. august – 31. august 2008

 

Norske Grafikere har gleden av å presentere Elly Prestegård og hennes utstilling som hun har gitt tittelen Ensemble Propelly. På galleriets vegger vil publikum få oppleve bilder av ensemblets karaktersterke medlemmer som Bride Hunter, Uskylden og Casanova, og deres historier. Kunstneren kaller dem for en omreisende trupp av billedfortellere og deres motto er: historier er gaver vi gir til mennesker vi bryr oss om. Og kanskje kan mennesker vi ikke bryr oss om bli våre venner – om vi deler en historie.

Ensemble Propelly oppstod etter at hun først begynte med å bygge scener eller installasjoner. Deretter begynte historier å
utspille seg på disse scenene. Ulike aktører tok plass, samspilte og forsvant for senere å dukke opp igjen i nye sammenhenger.

Elly Prestegård ønsker å forene grafikk, maleri, tekstil og foto til en samlet enhet i bildene sine. Dette gir et scenografisk og filmatisk uttrykk. Teknikk har alltid betydd mye for henne og hun har brukt årevis på å bli fortrolig med de forskjellige grafiske teknikkene slik at teknikken gir seg selv når hun vil formidle et budskap. Kunstneren selv sier: – Jeg legger ikke tomhendt ut på ekspedisjon. I bagasjen har jeg mer enn 30 års kunstnerisk erfaring fra grafikk, tegning, maling, foto og digitalt arbeid. Jeg skiller ikke mellom arbeid og fritid, kunstner og privatperson. Jeg er en collage i stadig endring.

Elly Prestegård er født i 1951 og bor og arbeider i Nyborg ved Bergen. Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen og Slade School of Fine Art, University College of London. Fra 1990-96 var hun professor ved Kunsthøyskolen i Bergen. Hun har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland og har hatt både separat- og kollektivutstillinger. Prestegård er innkjøpt av blant annet Norsk Kulturråd, Riksgalleriet og Oslo Kommunes Kunstsamlinger.

VELKOMMEN TIL UTSTILLINGSÅPNING LØRDAG 9. AUGUST  KL.13.00