Marianne Boberg - FRA DAGER I SOL OG SKYGGE

 

MARIANNE BOBERG

FRA DAGER I SOL OG SKYGGE

6. september – 30. september 2007

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere nye, grafiske arbeider av Marianne Boberg i utstillingen Fra dager i sol og skygge.

Boberg har til denne utstillingen hovedsakelig arbeidet med og fordypet seg i koldnålsteknikk. I enkelte arbeider har hun kombinert koldnål med andre teknikker som monotypi, og hun har valset farge på enkelte partier av platen. Hun har også skåret til en ønsket form eller silhuett i tynn plastfolie og valset farge på og lagt den på trykkplaten. Dette gir henne muligheter til å prøve ut ulike fargekombinasjoner og til en viss grad også komposisjoner.
Hun har også utforsket uttrykksmulighetene i andre materialer som pvc-plater (plexi-plater), tekstil (blondestoff), bobleplast og perforert stålplate.

Når det gjelder motivene sier kunstneren selv:
Motivene kan beskrives som erindringsbilder. I noen tilfeller har jeg søkt hjelp i gamle fotografier som jeg har klippet og redigert. Noe er fjernet og noe er tegnet til. Slik har det blitt til bilder på noe som har vært, men som kanskje aldri har skjedd.

Marianne Boberg er født i 1957 og bor og arbeider i Oslo. Hun har sin utdannelse blant annet fra Høyskolen i Oslo, Scuola Internazionale di Grafica di Venezia, Accademia di Belle Arti di Urbino og Einar Granum Kunstskole. Boberg har en lang rekke med separat- og gruppeutstillinger bak seg og er blant annet innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Sogn og Fjordane Kunstmuseum  og Hydro Aluminium, Høyanger.

VELKOMMEN TIL UTSTILLINGSÅPNING TORSDAG 6. SEPT. KL. 18.00!