Geir Molden - Look at me

Geir Molden – Look at me

 

GEIR MOLDEN

LOOK AT ME

2. november  – 26. november 2006

Vi lever i en tid hvor vi oversvømmes av kjendiser og berømtheter. De er skapt av mediene og lever av at mediene eksponerer de om og om igjen. Disse statistene, posørene og ikonene har som viktigste egenskap: utseendet. Det ytre er det som eksponeres og blir dermed det viktigste å holde plettfri og perfekt. I dette perfekte, lytefrie bildet er det Geir Moldens prosjekt plasserer seg som en talsmann for det som avviker og skaper dissonans. Han ønsker å gi avviket en plass, fremelske mangfoldet, ødelegge konformiteten og gi noen skraper i lakken. Han sier:

Jeg vil bruke disse ’statistene og posørene’, klippe dem fra hverandre og lime dem sammen igjen for slik å skape nye sammenstillinger og nye fortellinger. Forholdet mellom hvem vi ønsker å være og hvem vi egentlig er, stemmer ikke alltid, kanskje snarere sjeldent, overens. Det finnes her en dissonans, en fremmedgjøring av det medmenneskelige med hovedfokus på det materielle.

Molden vektlegger forholdet mellom form og innhold; at teknikk og tematikk henger sammen. Prosjektet til Molden er fotobasert og han jobber i serier. Veien fra idé til ferdig bilde består av en rekke ledd og i hvert ledd kan det finne sted en bearbeiding og transformering av motivet. Dissonansen og avviket som Molden ønsker å få frem gjenspeiler seg i teknikken.

Geir Molden er født i 1970 og er i dag bosatt i Bærum. Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og har deltatt i en rekke kollektivutstillinger og har hatt tre tidligere separatutstillinger.