Gro Petersen - Translation-III. Silketrykk/monotypi, akryll på plate

 

GRO PETERSEN  /  LANGDISTANSESAMTALE III
02/10/ – 26/10/08

Norske Grafikere har gleden av å presentere utstillingen Langdistansesamtale III av Gro Petersen.

Utstillingen Langdistansesamtale III er bilder som bygger på en reise Gro Petersen foretok i tre uker i 2006 fra Norge gjennom Sverige, Finland, Russland, Baltikum, Polen, Tyskland og Danmark. Prosjektet er inspirert av filmen Smoke, basert på et manuskript av Paul Auster. Hovedpersonens livsverk i denne filmen er å fotografere gata utenfor en tobakksforretning hver morgen til samme tid. Petersen ønsket å gjøre en vri på dette: I stedet for å fotografere samme sted beveget hun seg over et større geografisk område. Hver kveld på samme tidspunkt fotograferte hun stedet hun befant seg på da.

Kunstneren ønsker å lage bilder som forteller åpne historier. Ved å bruke fotografiske reproduksjonsmetoder i sammenføyning med malte og tegnede flater gjenskaper hun motivene fra sin reise i en blandingsteknikk av silketrykk og maleri på plater. Gro Petersen sier:

I møtet mellom det malte og fotografiske i samme billedflate håper jeg på å lage en dynamikk som får betrakteren på
samme tid til å tvile og tro på bildets beskrivelse av motivet.

Gro Petersen er født i 1974 i Fjell kommune på Sotra. Hun har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen og Bath University College i England. Petersen har hatt og deltatt på en rekke separat- og gruppeutstillinger i inn- og utland. Arbeidene hennes er innkjøpt av blant annet Statens Hus, Haugesund Sykehus og Bergen kommune.

Prisene på arbeidene varierer fra kr 1 800 til kr 18 000.

VELKOMMEN TIL UTSTILLINGSÅPNING TORSDAG 2. OKTOBER KL. 18-19.30