Boyesen-Bilde-invitasjon

Hanna Boyesen
Nature Re-waste
6. september – 30. september 2012

 

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere Hanna Boyesens utstilling «Nature Re-waste» som er hennes første separatutstilling i Oslo.

Hanna Boyesen er opptatt av å bevare naturen og  benytter sine kunstneriske prosjekter til å poengtere hva som ofte blir glemt i vårt daglige liv.

Hennes kunstneriske innfallsvinkel er basert på et uforglemmelig barndomsminne om et landlig tilfluktssted som ikke eksisterer lenger. Med sitt forenklede uttrykk fremhever hun naturens forgjengelighet og underbygger  sårbarheten i våre omgivesler. Spinkle, forsvarsløse trær som også representerer et kritisk blikk på vårt overflødige papirforbruk.

Tematikken gjør seg gjeldende på flere plan i denne utstillingen, der hun har fotografert individuelle furutrær fra skogsområdene i Bergen og trykket silhuetter av disse på store treplater. Samlet representerer treplatene en skog, samtidig som silhuettene fremhever karakteren til hvert enkelt tre. Slik fremstår de også som portretter.

Den største drivkraften bak ødeleggelsen av skogene er det økende forbruket av treprodukter, fremfor alt papir. Furu er den tresorten som benyttes mest til papirproduksjon. Skogsindustrien i Norge eksporterer store mengder avispapir og andre treprodukter til Europa, i tillegg til forbruket her hjemme. Hver nordmann kaster over 400 kg avfall i løpet av ett år. Ca 300 kg består av papir, emballasje og drikkekartong. 1 tonn returpapir består av råstoff fra 14 velvoksende trær. (…) Utstiller representerer ikke et forbilde i form av et perfekt miljøbevisst menneske. Derimot er det et ønske å vise hvor vanskelig det er å velge å stå imot et helt samfunn.
– Hanna Boyesen.

Hanna Boyesen (f.1978) er utdannet ved Asker Kunstskole fra 1999-2000 og Kunsthøgskolen i Bergen fra 2003-2008. Hun har deltatt på en rekke gruppeutstillinger  og hennes arbeider er innkjøpt av blant andre Nasjonalmuseet, Settem Steinindustri AS og Fjell Kommune.

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 6. september kl. 18.00.