Ingri Egeberg – We are already there
9. januar – 31. januar 2016

Ingri Egeberg - Vann morgen. Silketrykk 100 x 80 cm

Norske Grafikere har gleden av å presentere utstillingen «WE ARE ALREADY THERE» av Ingri Egeberg. Utstillingen vil blant annet vise nye, unike trykk som ikke er vist før.

Ingri Egeberg er en allsidig kunstner som jobber med både grafikk, maleri og tegning. Hun har også arbeidet som forfatter og tegnefilmskaper. Hennes billedkunst kjennetegnes av energiske og direkte strekfigurer i samspill med sterke fargevirkninger, der forholdet mellom streken og fargen danner et viktig spenningsmoment. I hennes malerier og tegninger strekkes dette uttrykket langt i en rå, ekspresjonistisk retning. I hennes grafiske arbeider – som stilles ut i denne utstillingen – kommer en mer minimalistisk side ved Egebergs kunstnerskap frem. Strekføringen er mindre brutt og fargeflatene er ofte større og tydeligere. Både figurene og fargene får mer rom rundt seg. En innvirkende faktor her er at serigrafi (også kjent som silketrykk) som trykketeknikk krever stor nøyaktighet og planlegging.

I tillegg stiller vi ut en del unike trykk hvor flatene blir bygget på en mer spontan, malerisk måte. Disse trykkene er trykket i kun ett eksemplar og er ikke vist før. På denne måten viser utstillingen frem også en annerledes fasett av Egebergs kunstnerskap, der ett terreng mellom maleriet, tegningen og grafikkens tradisjonelle kjennetegn viser seg.

Ingri Egeberg (f. 1951) er utdannet ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen. Hun har hatt separatutstillinger siden 1976, bl.a. ved Bergen Kunsthall, Trondheimkunstforening og Tegnerforbundet. Hun er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Bergen Billedgalleri og Ciurlionis Museum of Modern Art. Hun har også gjort en rekke utsmykningsoppdrag.