Jan Henning Larsen - Naboer

Jan Henning Larsen

Fly, bil og båt og Et reflektert forhold til alkohol

11. mai – 6. juni 2006

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere Jan Henning Larsens tresnitt i perioden 11. mai til 6. juni.

Jan Henning Larsen vil skape en fascinasjon for det hverdagslige og det tilsynelatende uestetiske i sine bilder. Hans formspråk er figurativt, men han forenkler og abstraherer uten at uttrykket mister sin kraft. Billeduttrykket bærer elementer fra tegneserier, pop-art og ekspresjonisme.

I Larsens utstilling i Galleri Norske Grafikere presenterer han seriene Fly, bil og båt og Et reflektert forhold til alkohol. Larsen ønsker å gi publikum et nytt blikk på velkjente fenomener. Han utvikler sine temaer i serier og hans foretrukne teknikk er tresnitt. I Fly, bil og båt er intensjonen å vise en billedserie uten levende objekter som mennesker eller dyr, men erstatte de med såkalte «døde» objekter. I sort-hvitt-serien Et reflektert forhold til alkohol ønsker han å få frem de poetiske og sympatiske sidene ved vår drikkekultur som oppfattes som grov og vulgær.

Jan Henning Larsen er født i 1966 og er bosatt på Askøy utenfor Bergen. Her deler han verksted med to andre grafikere ved Strusshamn kultursenter. Han har sin utdannelse fra Statens Høyskole for Kunsthåndverk og Design.
Larsen har hatt en rekke gruppe- og separat utstillinger de siste årene. Han har vært representert på Østlandsutstillingen og Høstutstillingen.