Jan Henning Larsen
Tresnitt på lerret
29. mars – 29. april 2012

Hvem er dere? tresnitt på lerret, 120 x 80 cm

Galleri Norske Grafikere har stor glede av å presentere nye arbeider av Jan Henning Larsen.

Jan Henning Larsen har de siste årene arbeidet med storformat tresnitt trykket på lerret. Trykkene er videre kombinert med tegning og maleri. Dette gir muligheter utover den klassiske grafikken, både i forhold til format og presentasjon. Platene er bearbeidet med sag, fres og treskjærerjern, noe som gir et rått og spontant uttrykk, samtidig som det kan være kontrollert og med fine detaljer. Larsens motiver illustrerer så vel autentiske som fiktive situasjoner. Han oppfatter selv arbeidene sine som litterære, og jobber stadig med den samme historien.

Om arbeidene sier Larsen selv: bildene er en lang sammenhengende historie der jeg har bygget opp en verden bestående av biler, båter, bygninger, natur, mennesker, dyr og arkitektur, særlig skur, låver og hytter. Over mange år har dette utviklet seg til å bli en verden med variert tematikk. Men der er noen gjengangere, som bygdelandskap med bygdeinteresser, magi, kristendom, og overtro – hekser, demoner, og trollmannen.

Jan Henning Larsen har sin utdannelse fra Statens Høyskole for Kunsthåndverk og Design. Han har hatt en rekke gruppe- og separat utstillinger de siste årene, og har vært representert på Østlandsutstillingen og Høstutstillingen. Larsens bilder omtales ofte som litt popart og litt tegneserie. Selv oppfatter han seg som en kolorist.