Karin Augusta Nogva
Wild Life

08.02. – 04.03. 2018

Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til åpningen av Karin Augusta Nogvas utstilling Wild Life torsdag 8. februar kl 18. Opplesning av Haiku-dikt med forfatter Endre Ruset og instrumental improvisasjon med musiker Stian Omenås på åpningen.

I tresnitt og tekstilarbeider utforsker Nogva i utstillingen Wild Life konsekvensene av menneskets konsum med det resultat at artsmangfoldet minker, korallrev blekner og biene dør. Hun reflekterer over hvordan mennesker forholder seg til samfunnet og naturen, og utforsker dekonstruksjonen av den og forsøket på å rekonstruere den. I Wild Life skildres dualismen som ligger i dette. hun viser det vakre, naturlige og harmoniske, men samtidig et fravær i form av tydelige, hvite flekker i bildet.

Nogvas arbeidsprosess starter med fotografier som hun klipper sammen og legger lag på lag digitalt. Hun klipper ut mennesker og dyr, limer det inn på ny før arbeidet på papir begynner. Med skalpell skjærer hun frem motivet millimeter for millimeter for så å blåse det opp og risse det inn i en treplate. Derfra spikker og skjærer hun frem motivet i treplaten og arbeider frem en fargepalett i trykkene. I Nogvas tekstilarbeider er klesdrakten et forlengende formspråk, tegnene de bærer forteller en historie og innehar en sosial funksjon. Gjennom form og mønster arbeider hun frem en stemme til plaggene som kan oppleves både deskriptive og abstrakte på samme tid.

 

Karin Augusta Nogva (f. 1976) har en master i kunst fra Kunstakademiet i Bergen under professor Jan Petterson. Nogva bor og arbeider i Ålesund. I tillegg til å være aktiv billedkunstner er hun med i et kunstnerisk sammarbeid med Endre Ruset og Stian Omenås der de arrangerer te-seremonier og haiku-opptredener.