Kjell Torriset-banner

KJELL TORRISET

«LOOM», NYE MONOTYPIER

6. – 30. mai 2004

VELKOMMEN TIL UTSTILLINGSÅPNING TORSDAG 6. MAI KL. 18.00. OleMic Thommessen, medlem av Stortingets Kulturkomite åpner utstillingen.

Det er en ære og en stor glede for Galleri Norske Grafikere å presentere Kjell Torrisets nye monotypier og en serie fotogravyrer som er laget i Brighton og Edinburgh i år.

De nye arbeidene som er samlet under utstillingstittelen LOOM, henviser både til synsakten og til bildet kunstneren vever. En gruppe bilder tar utgangspunkt i noe som kan minne om vevstolens arkitektur og samtidig tilsynekomsten av det vevde bildet, et tiltagende fortettet bilde av improvisasjon, oppfinnsomhet og variasjon, En serie sirkulære bilder, som kan minne om øyet, fortsetter variasjonene over en uendelig form.

Torriset er blant de mest betydningsfulle samtidskunstnere og har utført noe av det beste innen norsk monumentalkunst. Han har mottatt en rekke stipendier og har hatt og har en utstrakt utstillingsvirksomhet i Norge og utlandet. Han er innkjøpt av flere større institusjoner som Nasjonalgalleriet, Museet for Samtidskunst og British Museum bare for å nevne noen. Kjell Torriset har utført en rekke utsmykningsoppdrag, blant annet for Oljedirektoratet, Stavanger, NRK, Universitetsbiblioteket i Oslo og Cass i Sir John Cass College.

I 2002 deltok Kjell Torriset på den 10. Internasjonale Grafikktriennalen i Jyväskylä i Finland og som prisvinner på Intergrafia og World Award Winners Gallery i Krakow i Polen i 2003.

Kjell Torriset er født i Ålesund i 1950. Han bor og arbeider i East Sussex i England. Han har sin utdannelse fra Sir Johns College, St. Martins School of Art i London, fra Brighton Polytechnic og Statens Kunstakademi i Oslo.