Kristian Krokfors - Faraway

Kristian Krokfors

grafikk

17. april – 2. mai 2004

Ambassadør Pekka Huhetaniemi åpner utstillingen.

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere den finske billedkunstneren Kristian Krokfors. Utstillingen er en del av programmet i HELSINKI UKA I OSLO og utstillingen er et samarbeidsprosjekt med Finsk Norsk Kulturinstitutt.

Kristian Krokfors’ grafiske teknikker tar utgangspunkt i landskaper hvor verden etter en katastrofe har fjernet alt menneskelig liv der tomheten i landskapene kan gi inntrykk av natt og drømmer. Trærne i hans landskap er skulpturelle og nøyaktig plantet som i en hage. Hagen er et konkret symbol på viljen og muligheten til å beherske over natur eller å bli kjent med den.

Selv sier han

I min kunst varierer jeg symbolene og objektenes meninger og stemninger i den arenaen jeg plasserer dem. Jeg prøver å fortelle flere historier i ett bilde, og jeg håper at man kan forstå paradokset mellom de fysiske og de filosofiske omgivelsene i mine trykk.

Kristian Krokfors er født i 1952 og er bosatt i Helsinki. Han har hatt en rekke separat- og gruppe utstillinger i inn- og utland, og er bl. a. innkjøpt av Chicago Art Institute.