Lars Teigum, Flytende tilstand. Silketrykk. 88 x 62 cm

Lars Teigum
Silketrykk
1. november – 25. november 2012

Galleri Norske Grafikere har gleden av å invitere til åpning av separatutstilling med Lars Teigum, torsdag 1. november kl.18.00.

Komposisjon, form og linje er sentrale begreper i arbeidene til Lars Teigum. Silketrykkene formidler en flyt av signaler og impulser, hvor mange forgreninger til slutt organiseres i en samlet helhet. Slik fremstår verkene som organiske bruddstykker av en større sammenheng, gjenkjennelig og uutgrunnelig på samme tid. Kombinasjonen av gjennomskinnelige fargesjikt, forskyvninger i bevegelse og pulserende flater gir en visuell stimulans som påvirker betrakterens sanseapparat. Med sine glidenende overganger gir bildene klangbunn for gradvise endringer i stemninger og temperament. Arbeidene utvikler seg med bakgrunn i hverandre, og et rytmisk panorma oppstår hvor hvert bilde har sin betydning og står i billedmessig dialog med verkene omkring seg.
Lars Teigum (f.1974) er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (1997-2002) og ved Einar Granums Kunstskole i Oslo (1995-97). Han har  også hatt studieopphold i Stockholm, Berlin, Paris og Stavanger. Han har tidligere hatt separatutstillinger ved Galleri Christian Dam, Galleri Norske Grafikere og sist ved Kunstbanken Hedmark Kunstsenter i 2008. I 2011 ble utstillingen «Kakofoni» vist ved Kunstmuseet Kube i Ålesund, og høsten 2012 var han aktuell med samarbeidsprosjektet «Former for Form» ved Galleri Sverdrup i regi av Institutt for Spesialpedagogikk ved Universitet i Oslo.
Dette er Lars Teigums første separatutstilling i Oslo på syv år