LEONG VA - EGYPTIAN JIGSAW

LEONG VA

EGYPTIAN JIGSAW

5. februar – 1. mars 2009

VELKOMMEN TIL UTSTILLINGSÅPNING TORSDAG 5. FEBRUAR KL. 18.00

Det er en glede for Norske Grafikere å presentere nye kobberstikk av Leong Va under tittelen «Egyptian Jigsaw» – oversatt til norsk: «Egyptiske puslespill»

Utstillingen er inspirert og er et resultat av skisser fra et opphold i Egypt. Leong Va beskriver her ulike situasjoner i egyptisk dagligliv. Selv sier han: «Utstillingen er ment som en hyllest til vanlige arbeidsfolk i Egypt og deres kulturer, som på mange måter minner om min egen bakgrunn»

Arbeidene er utført i kobberstikk og er en teknikk som muliggjør de tynneste linjer og fineste detaljer. Leong Va’s bakgrunn fra Kina bærer tydelig preg av kinesisk billedtradisjon.

Leong Va benytter ofte flere trykkplater i ett og samme arbeid. Hver kobberplate kan alene stå som et verk eller settes i en sammenheng og danne et nytt motiv. Selv beskriver han den kunstneriske prosessen som et puslespill av billedgrupper i ulike format – derav tittelen «Egyptian Jigsaw».

Leong Va er født 1951 i Macao, Kina.  Han kom til Norge i 1986 og er  utdannet ved SHKS og Kunstakademiet i Oslo. Leong Va  har deltatt på en rekke separat- og gruppeutstillinger i inn- og utland og er innkjøpt av blant andre Norsk Kulturråd, Nasjonalmuseet, Riksgalleriet og Stortinget. Ved siden av sitt kunstnerisk virke har han undervist i grafikk ved Kunsthøgskolen i Oslo (SHKS) og Einar Granum Kunstskole.

Kunstneren vil være tilstede ved åpningen.