Marianne Bratteli

Marianne Bratteli

grafikk 1984 – 2004

25. september – 17. oktober 2004

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere Marianne Brattelis grafiske arbeider. Utstillingen er retrospektiv med et bredt utvalg av tresnitt produsert de siste 20 årene. Samtidig inneholder utstillingen noen nye arbeider.

Bildene er trykket for hånd av kunstneren, i små eksklusive opplag. Marianne Bratteli utrykker seg sterkt ekspressivt om sentrale livstemaer. Hun behersker dette sjeldne med å formidle sterke følelser med myk følsomhet. Allikevel formidles et distansert uttrykk- en distanse som kan minne om stemningen i et sagn. Bratteli er kjent for å fremheve det skjøre, og klarer det på imponerende vis med et slags barnlig naivt blikk. Verkene er både fargesterke og i nyanser av grått og hvitt, alle karakteristiske og uttrykksfulle.

Marianne Bratteli har hatt en rekke utstillinger i inn-og utland de siste årene, og har sin utdannelse fra Kunstakademiet og Kunst-og håndtverksskolen i Oslo. Mange av arbeidene er innkjøpt av Museet for Samtidskunst. Kunstnerens tresnitt innkjøp av Nasjonalgalleriet, Kulturrådet, Utenriksdepartementet, Telenor og Storebrand m.fl.

Presse og spesielt interesserte er velkomne til forhåndsvisning etter nærmere avtale med galleriet. Frode Haverkamp fra Nasjonalmuseet for kunst åpner utstillingen.