Nye medlemmer 2011
7. januar – 25. januar 2012

Norske Grafikere har gleden av å presenterer nye medlemmer som er tatt opp  i 2011.
De nye medlemmene er: Ellen K. Solberg, Kristin Bjerke, Cathrine Dahl, John Hoelstad Dæhli, Idun Baltzersen, Johannes B. Hansen, Marthe K. Samuelsen, Ørjan Aas, Inger Johanne Nygren, Gunnhilde Høyer og Marthe Karen Kampen.

Foreningen merker en økende interesse for faget. De nye medlemmene representerer både de mer etablerte grafikere og de helt unge som starter sin kunstnerkarriere innen grafikken. Felles for mange er at de jobber med tradisjonelle teknikker i et moderne uttrykk. Årets utstilling viser bredden innen norsk samtidsgrafikk, med en rekke ulike teknikker, stilarter og uttrykk. Her får vi blant annet se artist books av Inger Johanne Nygren, sirlige etsninger av Ellen K. Solberg og storformat tresnitt fra kunstnerduoen Cathrine Dahl og Ørjan Aas. Dette er en gyllen anledning for kunstinteresserte til å se hva som rører seg på grafikkscenen i dag.

Norske Grafikere er en kunstnerstyrt, fagforening for yrkesaktive grafikere. Foreningens formål er å ivareta medlemmenes faglige, sosiale og økonomiske interesser. Foreningen kan i år feire 40 års virksomhet i eget galleri, noe som viser at grafikken som fag i dag står  støtt på egne ben.

Utstillingen åpnes av Harald Flor.
Velkommen til utstillingsåpning lørdag 7. januar kl. 13.00.