Ove Stokstad - Blåfjell III, silketrykk.

OVE STOKSTAD INVITERER XII

Are Andreassen, Knut Erik Halvorsen, Herman Hebler (2007)
Hermann Isaksen, Kjell Erik Killi Olsen, Pia Skog og Roar Wold (2001)

3. november – 25. november 2007

Galleri Norske Grafikere har den gleden av å presentere “Ove Stokstad inviterer XII”, som er den tolvte i rekken av denne typen gruppeutstillinger.

En lang rekke kunstnere, etablerte som uetablerte, kjente som ukjente, har sammen med Ove Stokstad gjennom årene presentert sine arbeider i forskjellige gallerier i Norge under denne vignetten.

Ove Stokstad har denne gang invitert følgende sterke kunstnernavn til å delta i årets utstilling: Are Andreassen (f.1957), Knut Eerik Halvorsen (f.1957), Herman Hebler (1911-2007), Hermann Isaksen (f.1952), Kjell Erik Killi Olsen (f.1952), Pia Skog (f.1966), og Roar Wold (1926-2001).

Som jazzmusiker har Stokstad vært vant til å sette sammen band bestående av forskjellige musikere han mener i felleskap vil få god kjemi og dermed skape et sterkt musikalsk uttrykk.

Dette samme prinsippet bruker han også utstillingssammenheng. Stokstad håper denne presentasjonen av meget ulike kunstneriske uttrykk og grafiske teknikker som en helhet skal representere en grafisk kraftpakke som viser noe av grafikkens livskraft og tradisjonelle og eksperimentelle mangfold.

Han har valgt å ta med to av sine avdøde kolleger og venner, Herman Hebler og Roar Wold. Deres kunst er ifølge Ove Stokstad tidløs og høyst levende, og han vil gjerne ha dem med fordi de begge har betydd mye for ham både som kunstnere og som mennesker. Hebler og Wolds meget forskjellige uttrykk vil også tilføre utstillingen kvaliteter og ytterligere bredde.

Kontakt galleriet for mer informasjon, digitale bilder og priser.

VELKOMMEN TIL UTSTILLINGSÅPNING LØRDAG 3. NOV. KL. 13:00!