Per Richard Olsen - Har du det bra?

Per Richard Olsen

Litografier – Retrospektiv

14. april – 8. mai 2005

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere Per Richard Olsens grafiske arbeider. Utstillingen er retrospektiv med et utvalg av litografier produsert de siste 30 årene.

Per Richard Olsens billedmotiver er inspirert av både litteratur og hverdagshendelser. Motiver som behandles kan være kunstnerrollen, uteliv på byen, en reise eller hendelser som trenger seg på via massemedia. Olsens bilder har hovedsakelig et fortellende element.

Utstillingens arbeider favner vidt. Noen av bildene er rene strektegninger i litografisk kritt, mens andre er mer realistisk i et tradisjonelt billedrom. Bildene har allikevel et røft uttrykk med elementer av humor og alvor. Med litografisk tusj får Olsen frem teksturer hvor kontrasten mellom det tilfeldige og det planlagte spiller en viktig rolle.

Alle verkene er trykket i små opplag og trykket av kunstneren selv.

Per Richard Olsen er født I 1941 og bor og arbeider I Oslo. Han har sin utdannelse fra Kunstakademiet og Kunst-og håndtverksskolen i Oslo. Olsen er også innkjøpt av Nasjoonalgalleriet, Riksgalleriet og Norsk kulturråd. Kunstneren har i en årrekke også undervist i litografi ved Statens Kunstakademi.