Westbøbanner

 

Sidsel Westbø

8. mars – 1. april 2007

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere ny utstilling med Sidsel Westbø i perioden 8. mars til 1. april 2007.

Hennes nye arbeider speiler inntrykk fra naturen i et abstrakt og poetisk formspråk.
Westbø bearbeider naturens former og landskaper til den enkleste og mest eksistensielle geometri. Med stor musikalitet komponerer hun enkle elementer hvor hun anvender repetisjon og rytme, og horisontale og vertikale linjer. Slik dannes arkitektonisk romlige konstellasjoner som også reflekterer indre mentale rom samtidig med de store rom i naturen. Westbøs bilder kan på mange måter minne om det Goethe sier om arkitektur som musikk i frosset tilstand.

Westbøs bilder er utført i en teknikk som er en kombinasjon av koldnål og høytrykk. Hun trykker alle bildene selv og i små opplag.

Sidsel Westbø er født i 1943 i Skien, men bor og arbeider i Askim. Hun er utdannet ved Statens Kunstakademi og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, og har en lang rekke separat- og gruppeutstillinger bak seg. I 1999 hadde hun en retrospektiv grafikkutstilling i Nasjonalgalleriet. Hun har deltatt ved flere internasjonale grafikkbiennaler i Europa og Japan. Blant offentlige utsmykningsoppdrag har hun blant annet utsmykket Oslo Lufthavn, Gardermoen. Hun er innkjøpt av blant annet Museet for Samtidskunst, Nasjonalgalleriet og British Museum, London.