Sigrid Øyrehagen - Landskapet bak bordet. Grafikk - collage 66 x 79 cm.

Sigrid Øyrehagen
Destruksjon og Skapelse
26. november – 20. desember 2015

Norske Grafikere har gleden av å presentere utstillingen Destruksjon og Skapelse av Sigrid Øyrehagen.
Velkommen til utstillingsåpning torsdag 26. november kl. 18.00. Utstillingen åpnes av Mari Øyrehagen med klassisk sang.

Med denne utstillingen presenterer Sigrid Øyrehagen en rekke av sine grafikk-collager: collage-arbeider satt sammen av grafiske trykk. Grunnmaterialet er Øyrehagens egne grafiske blader, trykket av henne selv – det originale og håndlagde er et viktig premiss for Øyrehagen. Dette materielle utgangspunktet er i tillegg produsert spesielt med tanke på grafikk-collagene som ferdig uttrykk. Slik settes forskjellige grafiske virkninger sammen i collagens brutte, oppkuttede form, og forskjellige valører og teksturer blir synlige. Den stakkato konstruksjonen synliggjør dermed stofflige kvaliteter, men den muliggjør også nye fortellinger. Grafikk-collagenes åpne og eksperimentelle – sågar destruktive – billedspråk innebærer her også skapelsen av underlige historier fra en surrealistisk visuell verden.

Dette merkelige billedspråket har eksistert på siden av Øyrehagens øvrige kunstnerskap, som hovedsakelig har bestått av raderinger og monotypier i et naturalistisk formspråk. Det er første gang på 20 år vi får et innblikk i denne billedverdenen. Siden da har tiden løpt i et parallelt spor hva gjelder disse grafikk-collagene. Noen er fullført for en tid tilbake, mens andre har tatt sin tid å fullføre. Denne utstillingen presenterer både eldre og nyere grafikk-collager.

Sigrid Øyrehagen (f. 1956) er utdannet ved Statens Håndverks og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi. Hun har hatt separatutstillinger på bl.a. Galleri Kampen, Galleri Trafo, Oslo Kunstforening og Kunstnerforbundet, samt stilt ut en rekke ganger på Høstutstillingen, Vestlandsutstillingen og Østlandsutstillingen. Hun er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Haugesund Billedgalleri og Kunst på Arbeidsplassen.