Hund i bånd. Plexitrykk. 76x 103,5 cm

Søssa Magnus

Søssa-dogz

27. november – 21. desember 2014

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere utstillingen «DOGZ» av Søssa Magnus og ønsker velkommen til åpning torsdag 27. november kl. 18.00.

Dette er ikke en typisk hundeutstilling, men hundemotivene er typiske for Søssa Magnus – en rendyrket grafiker med lang fartstid, som helst arbeider i sort-hvitt. Hun har en spesiell kjærlighet for hunder, og har lenge skildret sin trofaste følgesvenn med humor og ømhet.

Det begynte med studier og observasjoner av hennes egen hund. Øynene som lyste gjennom bilvinduet med et lengtende blikk. Etter hvert oppdaget hun tilsvarende øyne på alle kanter. Hunder som bare ville bli sett og tatt vare på. Magnus ønsket å fange dette sorgmuntre blikket og lagde flere motiver av ventende hunder. Samtidig eksperimenterte hun med ulike grafiske teknikker, på jakt etter det riktige uttrykket.

Fra kobbertrykk og linosnitt, oppdaget hun en trykkemetode som hadde de rette kvalitetene. Med plexiplater som underlag og brennejern som tegneredskap fant hun frem til den karakteristiske lodne streken. Plexitrykket ga muligheten til å lage overdimensjonerte hundeportretter i ulike positurer og situasjoner. Slik fikk hundene både sjel og identitet.

Søssa Magnus hadde sin første hundeutstilling «HundeutTrykk» på Galleri Briskeby i 2008. Siden den gang har hundene hennes levd sitt eget liv og tatt bolig i mange hjem.

På utstillingen «DOGZ» presenterer hun et helt univers av hundeportretter, i godt selskap med en zebra og et pinnsvin.

Søssa Magnus er født i Oslo 1948 og utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (1965-1970) og Statens Kunstakademi (1973-1978). Hun er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Norsk kulturråd, Oslo kommunes kunstsamlinger og NRK Oslo.