Ståle Blæsterdalen - Snart lyst. Tresnitt

STÅLE BLÆSTERDALEN

tresnitt

07.02. – 02.03.2008

 

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere nye tresnitt av Ståle Blæsterdalen i perioden 7. februar til 2. mars 2008.

Blæsterdalen er opptatt av naturens upolerte direkthet, men også ofte av  mennesket, som bærer hver sin historie. Bildene hans har et tidløst uttrykk.

Å arbeide med bilder fortoner seg ofte som en sammensmeltningsprosess, der det dreier seg om å føye det indre landskap, fantasiens, sammen med den ytre gjenkjennbare. Flere meningslag er ofte lagt inn, tanker som skal ligge under og vibrere som understrengene i et instrument.

Bakgrunnen til Blæsterdalen er fra de nordlige utkantskulturer og disse står ham spesielt nær. I kontrastene mellom lys/ mørke, ensom/sammen, kaldt/varmt og sommer/vinter finner han billedelementer og metaforer som gjerne tillegges en poetisk dimensjon.

Blæsterdalen forteller at tresnitt som arbeidsprosess gir ”motstand og dermed tid til refleksjon og endring underveis”. Gjennom sin søken etter de underliggende strukturer  gjennom mange teknikker, er det tresnittet som har satt seg sterkest i ryggmargen.

Ståle Blæsterdalen er født 1951 i Atnadalen, Folldal og bor og arbeider på Tretten. Han er utdannet ved Statens Håndverks- og kunstindustriskole og Statens Kunstakademi. Han har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland. Blæsterdalen er kjøpt inn av blant annet Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd og British Museum i London.

Kunsteren vil være tilstede på åpningen. Pressen er velkommen til å møte kunstneren under monteringen etter nærmere avtale med galleriet.

VELKOMMEN TIL UTSTILLINGSÅPNING TORSDAG 7. FEBRUAR 2008