Ståle Blæsterdalen
Ved mørkets ende

22. november – 22. desember

Velkommen til utstillingsåpning torsdag 22. november kl 18.

Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til utstillingen «Ved mørkets ende» av Ståle Bæsterdalen. Utstillingen vil bestå av nye og eldre tresnitt med innslag av collage og skulptur.

Ståle Blæsterdalens motiver eksisterer i kontrasten og overgangen fra et stadie til et annet – mellom sommer og vinter; lys og mørke. Inspirert av menneskers lyst og nød finner han billedelementer og metaforer som leker med oppfatningen av det tilsynelatende ordinære og dagligdagse i livet.

Blæsterdalen er kjent for sine forenklede og grafiske tresnitt hvor gjennomgangsmotiver er stemningsfulle høyfjellandskap, elg og mennesker, men også himmelen og lyset.

Ståle Blæsterdalen er født i 1951 i Atndalen i Rondane, og hadde sin oppvekst der, og senere også Grønland og Svalbard. Han har sin utdannelse fra malelinjen ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og fra grafikklinjen ved Statens Kunstakademi. Han har hatt en rekke gruppe- og separatutstillinger, og er blant annet innkjøpt av Norsk kulturråd, Nasjonalgalleriet og British Museum i London.