Steinar Hansen
Litografier

08.03. – 28.03. 2018

Norske Grafikere ønsker velkommen til utstilling med Steinar Hansen i perioden 8. til 28. mars 2018. Utstillingen viser et utvalg av Hansens litografiske arbeider gjennom en 20-års periode.

Steinar Hansen arbeider med et ekspresjonistisk billedspråk med hovedfokus på bildenes koloritt. Motivene til Hansen er inspirert av hverdagsbetraktninger og inntrykk fra media og kunsthistorien. Med dette som utgangspunkt beveger han seg i et spekter av abstraksjoner der figurer i ulik grad kommer til syne. Enkelte av verkene er basert på malerier fra kunsthistorien som han dikter videre på, og deretter legger til elementer fra nåtiden i en anakronistisk komposisjon. Arbeidene kan ved første øyekast virke som famieliære og hverdagslige iscenesettelser, men gjennom fargebruken og skikkelsene vi blir presentert for, skapes stemninger som hinter om bakenforliggende sannheter som gjemmer seg under overflaten.

Steinar Hansen (f. 1964) bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og Gerrit Rietvelt Academie i Amsterdam. Hansen har blant annet stilt ut hos Galleri Ismene i Trondheim; Galleri Brandstrup i Moss, Haugesund billedgalleri, Nils Aas kunstnerverksted, Møre og Romsdal kunstnersenter, Galleri F15 i Moss; Ram galleri og Galleri Norske grafikere i Oslo. Han er innkjøpt av Trøndelag kommune, Trøndelag fylkeskommune, Sparebank 1 i Trondheim og LO Sør-Trøndelag.