Terje Resell - Barn fra en annen verden - Rød

TERJE RESELL

Nye bilder

7. – 29. oktober 2006

Terje Resell er kjent for sin sarte og ekspressive strek som uttrykker en varhet i hans billedspråk.

Resells strek er enkel og suggestiv. Hans mennesker og figurer lever i et univers som vi tilskuere gjenkjenner oss i, men i bildene er det verken sorg eller glede, men en slags tvetydighet som publikum selv kan tolke. Som kunsteren selv sier: Jeg forsøker å uttrykke noe av hva det vil si å være menneske. Jeg jobber med å få streken til å bli levende. Forarbeidet ligger i skissene jeg lager, som kan ta tid. I selve platen må det skje med en viss hastighet for å få det spontane med. Jobben ligger på en måte liksom før jeg tar fatt på kobberet. Nålens gang i platen gir liv til streken.

Terje Resell viser et balansert samspill mellom grafisk stofflighet og tegnestil hvor han utnytter akvatintens flateeffekt og koldnålens  strekvirkning. Han skaper en stemning som drar publikum inn i motivene. Linjene og figurene fremtrer som skjøre og sterke på samme tid, blottlagt og tildekt, menneskelige og umenneskelige.

Terje Resell er født i Oslo i 1949, og i dag bosatt i Fredrikstad. Resell har hatt en rekke separat- og kollektivutstillinger i inn- og utland de siste årene. Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd og Bergen Billedgalleri.