ASBJØRN HOLLERUD, HÅKON GRØNLIEN OG MARTHA ENSIGN JOHNSON

THIS TEMPORARY LIFE

ASBJØRN HOLLERUD, HÅKON GRØNLIEN OG MARTHA ENSIGN JOHNSON

11. august – 2. september 2007
Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere Asbjørn Hollerud, Håkon Grønlien fra Norge og Martha Ensign Johnson fra USA i utstillingen This Temporary Life.

Denne gruppeutstillingen har en eksistensialtistisk karakter. Formspråket er både figurativt, realistisk og abstrakt og viser arbeider i ulike dyptrykksteknikker.

Martha Ensign Johnson jobber primært med teknikker som etsning på kobber, stål eller zink. Hun er fascinert av paradokset i det japanske konseptet om det skjøre livet som en del av det vakre. Hun er opptatt av kontrasten mellom det vakre stedet hvor hun bor og illegale innvandrere, hjemløse og økende miljøproblemer. Martha Ensign Johnson traff Hollerud mens hun underviste i bl. annet grafikk ved Northwestern College i over 33 år. Hun har hatt flere opphold i Norge, hvor hun bl. annet har hatt med studenter til Fellesverkstedet Myren. I dag bor hun i Santa Barbara i California.

Håkon Grønlien (1952 – 2007). Tematikken kretser rundt ideen om forfall knyttet til samfunnet vårt som endrer seg vanvittig fort. Håkon Grønliens arbeider tar ofte utgangspunkt i landskapet. Hans bilder har ofte elementer av poetiske tekster som inngår som en del av selve bildet. Grønlien har hatt en spesiell funksjon i norsk grafikkmiljø hvor han ha i flere år har vært verksmester ved Fellesverkstedet Myren og Grafisk Verksted i Stavanger.

Asbjørn Hollerud (f. 1976). Han bruker sin kunst som jakt på identitet. Et lite fragment fotografert i Japan er blitt forstørret fra mikro til makronivå og tilslutt trykt i ulike fargevarianter på stålplater. Hollerud er nettopp ferdig med MA studier ved Kunsthøgskolen i Bergen. Asbjørn Hollerud har vært tilknyttet Grafisk verksted i Stavanger og Fellesverkstedet Myren Grafikk i Kristiansand.

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 11. august kl. 13.00.