Ung grafikk 2007 - Camilla Malmquist

UNG GRAFIKK

AVGANGSUTSTILLING 2007

7. juni – 1. juli 2007

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere årets avgangsstudenter fra Kunsthøyskolen i Oslo og Bergen med fordypning i grafikk:
Ingunn Fyllingen, Ida Lønset, Camilla Malmquist, Marthe Samuelsen, Lars Johannes Risan Sandås, Synnøve Spangelo, Torgrim Sund og Frida Zeijlon.

Dagens kunstnere må forholde seg til de stadig teknologiske nyvinningene som på flere enn et plan utfordrer de tradisjonelle grafiske teknikkene og oppfatningene rundt hva grafikk er. De befinner seg i sentrum for brudd og konfrontasjoner i møte med det store mangfoldet av dagens innfalsvinkler til kunst.

Årets avgangsstudenter er preget av en stor vilje til eksperimentering, utforsking og fordypning både i de tradisjonelle grafiske teknikkene og crossover-teknikker som involverer blant annet tegning og tatovering. Det er en stor artikulert bevissthet rundt hva de vil at kunsten deres skal si. Inspirasjon og tematikk hentes fra naturen, historien, kulturen og vår egen politiske samtid. Den store bredden i kunstneriske uttrykk lover godt for mangfoldet i det fremtidige norske kunst- og kulturliv.