Ung Norsk Samtidsgrafikk #2

 

UNG NORSK SAMTIDSGRAFIKK #II

28. mai – 13. juni 2009

Grafikk og trykk idag spenner seg fra tradisjonen til det digitale høgteknologiske. Mulighetene er så store at det som tidligere var skillelinjer mer eller mindre er utgjevnet i likhet med mye annet innenfor nåtidens kunst. Gjennom å viske ut linjene mellom ulike teknikker innen grafikken økes parametrene kontinuerlig. Resultatet er en krysspollinering hvor grafikk som medium også peker mot den totale refleksjonen innenfor dagens samtidskunst.

 

Soroush Kamyab – f. 1980, Oslo
We Qualified for the World Cup! – and Yes, that Nazi Dude got Convicted

Kamyab henter materiale fra populærkultur og underholdningsindustri i det offentlige rom. Sammen med tekster fra et reelt moralsk dilemma oppstår det et ambivalent spenningsforhold hvor vi må velge hva vi ønsker å bruke tiden på. I utstillingen utforsker Kamyab hva det er som påvirker disse valgene.

 

Johannes Hansen – f. 1982, Oslo

Hansen fyller store ark med små, figurative koldnålstrykk. Ved første øyekast en tegneserie. Ved nærmere inspeksjon en meningsløs historie uten begynnelse eller slutt. Hansen blander to tradisjonsrike teknikker som kan synes å utlikne hverandre til ingenting i et både banalt og manisk uttrykk hvor formatet sprenges uten å favne en eneste sannhet.

 

Karin Augusta Nogva – f. 1976, Ålesund
Konfrontasjon – En kommentar på menneskeverd og evnen til å glemme

Nogva ønsker å minne om hvor mennesket kommer fra og at vi alle er barn av noen. Trangen til beskyttelse og forholdet mellom det å eie, gi – ta og slippe fri står sentralt i motivene hennes. Nogva stiller ut et linoliumssnitt med portrett av mor og barn, med hovedfokus på blikket hvor symbolikken henspeiler det nyfødte søkende i kontrast med det som setter grenser og beskytter.

 

Gro Petersen – f. 1974, Bergen
Drivstoff

Gro Petersen stiller ut et motiv av en gammel bensinpumpe. I arbeidsprosessen bruker hun fotografier og lagvis trykker, maler og skraper vekk igjen informasjonen i billedflaten. På den måten ønsker hun å skape en dynamikk mellom tro og tvil hos betrakteren.