VITTORIO MANNO OG ANGELO RIZZELLI

Vittorio Manno og Angelo Rizzelli

Kobberstikk fra Matera

19. mai – 12. juni 2005

Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere grafikerene Vittorio Manno og Angelo Rizzelli som kommer fra grottebyen I Sassi di Matera i Sør-Italia.

Manno og Rizzeli arbeider med kobberstikk. De henter sin inspirasjon i grottebyen. De har i årevis arbeidet og undervist i grafikkverkstedet Grafica di Via Sette Dolori, i Sassi di Matera, som kom på Unesco’s World Heritage list i 1993.

For Manno kan inspirasjonen være et stykke sammenkrøllet papir, dype sprekker som vannet eroderer i det kalkholdige fjellet eller truende skyer. Rizzelli derimot mediterer over tegn og symboler etter menneskenes flyktige tilstedeværelse i grottebyen og uttrykker via dette sine egne emosjoner i kobberstikkene. Mannos geometri er gjennomtrengt av lys. Rizzelli beveger seg fra det formale til uformelle strukturer i materien.

Vittorio Manno er født i Squinzano i Puglia i 1939. Og Angelo Rizzelli er født i Andrano i Puglia i 1940. I 1976 var de med på å starte grafikkverkstedet og skolen Grafica di Via Sette Dolori. Vittorio Manno er rektor og Angelo Rizzelli arbeider og underviser på skolen.

Rizzelli og Manno har blant annet deltatt på den Norske Internasjonale Grafikk Triennale i Fredrikstad.

Utstillingen er organisert i samarbeid med Det Italienske Kulturinstituttet i Oslo.