Hedvig S. Thorkildsen og Kiyoshi Yamamoto. Installasjonsfoto.

YAMAMOTO THORKILDSEN
6. august – 30. august 2015

Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til utstilling med duoen Kiyoshi Yamamoto og Hedvig Thorkildsen. Kunstnerne jobber med silketrykk og installasjoner, der et fokus på farge og materialitet søker å fusjonere det konseptuelle med det sansbare, det perseptuelle med det språklige.

Når billedkunstnere slår seg sammen om et felles arbeid vil bestandig hybriden lure der bortenfor horisonten, som et håp, noe å strekke seg etter. Noe som løfter litt av den vekten man saktens kan trenge en pause fra som enkelt billedkunstner. Selv når det ikke sies, ligger det der som en felles mulighet – noe som ikke kan eksistere uten at man skjønner denne prosessen og styrer den mot et felles mål.

Hvor, i dette tilfellet, ligger et slikt tenkt mål? Der jeg sitter kan jeg bare spekulere i det, men fra hva jeg vet kan jeg lett forestille meg hvordan dette graviterer ned mot felles berøringspunkter – et foreløpig uutforsket oppholdssted i mellomrommet som oppstått mellom det vi kjenner til, og det vi bare har lest om. Der er en glipp i vår persepsjon av verden i 2015 – det kollektive ubevisste løper løpsk på internett og skriver om psyken vår fra scratch. I de faktiske omstendighetene ligger mulighetene latent i landskapet mellom bykjernen og drabantbyen, i de der kjipe ikke-stedene der det bestandig pågår et anleggsarbeid og kommunen lager alt større kratere. Mulighetene for en regnbuetintet poetisk fornemmelse ligger omtrent her, der ting bestandig begynner på ny.
(Tommy Olsson – 2015)

Kiyoshi Yamamoto og Hedvig Thorkildsen jobber prosessbasert der mulighetene for eksperimentering og utforsking er viktig. De arbeider mot et felles mål der arbeidene skal være i dialog med hverandre med fokus på visuelle likheter og forskjeller.

Kiyoshi Yamamoto er for tiden høgskolelektor ved Kunst og Design høgskolen i Bergen, han har blant annet stilt ut ved Lund kunstforening, Tent London, almma LAB (Jerusalem), Charlottenborg Kunsthal (København), Norden Huset (Reykjavik), Soft galleri (Oslo) og ved KODE og Kraft galleri (Bergen).

Hedvig Thorkildsen har blant annet stilt ut ved 7th Douro Biennial – Global Print (Portugal) NEU/NOW Live festival- De Brakke Grond (Amsterdam), Galleri Kurant (Tromsø) Galleri Basement (Voss), Trykkeriet (Bergen), TRYKK 17 (Stavanger) og Grafiska Sällskapet (Stockholm).