HjertingYvonne Hjerting

Grafikk

14. februar – 7. mars 2004

VELKOMMEN TIL UTSTILLINGSÅPNING LØRDAG 14. FEBRUAR 2004 KL. 1300 I GALLERI NORSKE GRAFIKERE.

Hun stilte ut i Norske Grafiker i 1972 og det er derfor en stor glede å presentere hennes nye dyptrykk, linjeetsninger fargesatt med akvarell. Bildene skildrer mennesker eller situasjoner fra hennes egen hverdag. En del av utstillingen visualiserer opplevelser fra studier om den hellige Frans av Assisi og gir små glimt fra hans religiøse tenkning.

Yvonne Hjertings bilder inneholder en spesiell spenning mellom det private og det mer åpne. Inspirasjonen henter hun enten direkte fra dagliglivet eller fra sin egen drømmeverden og disse erfaringene overfører hun til sitt særegne grafiske uttrykk.

Presse og spesielt interesserte er velkomne til forhåndvisning etter nærmere avtale med galleriet.

Yvonne Hjerting er født i Gøteborg i 1939 og ble uteksaminert ved Kunstakademiet i København i 1965. I perioden 1987-1988 var hun leder for grafikkavdelingen ved Vestlandets Kunstakademi. Hun var kunstkritiker i Vårt Land og Moss Dagblad fra 1995 til 1998. Hun har hatt en rekke separatutstillinger og hun har vært med på flere kollektive utstillinger i inn- og utland. Hjerting er innkjøpt av bl. a. Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Oslo Kommunes samlinger og Norsk Kulturråd.