Penta - Utsnitt av verk fra de respektive kunstnerne.

PENTA
Ørjan Aas & Cathrine Dahl, Ellen Sofie Griegel
Kristina C. Karlsen, Anne Myrseth og Knut Sveen
9. april – 3. mai 2015

Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til åpningen av gruppeutstillingen PENTA torsdag 9. april kl. 18.00.

Utstillingen tar for seg fem kunstnerskap med tilknytning til trondheimsområdet. Dette er kunstnere som har forskjellige tilnærminger til grafikk når det gjelder format, teknikk og tematikk, men som møtes i en søken etter et felleskap på tross av forskjeller. Et samlende element vil være to felles mapper med trykk som produseres til utstillingen. Til sammen gir dette oss et tverrsnitt av grafiske praksiser i dag.

Cathrine Dahl og Ørjan Aas (f. 1980 og 1981) – begge har en master fra Kunstakademiet i Trondheim. Jobber med tresnitt i ukonvensjonelle formater, ofte i sort-hvitt. Har et billedspråk som låner fra video, tegning og fotografi.

Ellen Sofie Griegel (f. 1975) – er utdannet fra Kunstakademiet i Bergen. Jobber med grafikk som en del av et multimedialt og installasjonsbasert uttrykk. Arbeider med tresnitt.

Kristina Cepkenovic Karlsen (f. 1976) – opprinnelig fra Kosovo og utdannet ved Kunstakademiet i Pristina. Jobber med dyptrykkteknikk. Har de siste årene vært spesielt opptatt av nevrologi og billedkunst.

Anne Kristin Myrseth (f. 1965) – utdannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Trondheim og jobber med monotypier. Har også vært aktiv som kunstfaglærer.

Knut Skaun Sveen (f. 1956) – utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim og jobber med linosnitt i sort-hvitt. Særlig er sjø- og kystkultur en viktig visuell tematikk.